Fast ejendom

Advokatfirmaet Leidesdorff & Lund ApS

Køb af fast ejendom

Ejendomsmægleren er sælgers rådgiver  - få et advokatforbehold i købsaftalen

At købe fast ejendom er en stor beslutning - særligt for førstegangskøbere.

Ved køb af fast ejendom er det som køber vigtigt at huske på, at ejendomsmægleren er sælgerens rådgiver. Som køber står du derfor ofte på egen hånd. Såfremt du ønsker din egen rådgiver i forbindelse med boligkøb, kan du i købsaftalen få tilføjet et advokatforbehold. Med et advokatforbehold er du sikret, at det juridiske i ejendomshandlen er forsvarligt. Et sådant forbehold er desuden købers mulighed for en fortrydelsesret uden omkostninger til sælgeren eller ejendomsmægleren.

Et advokatforbehold kan lyde således:

"Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at købers advokat kan godkende aftalen i sin helhed."

Gennemgang af handlens dokumenter

Med os i hånden får du en rådgiver, der har mange års erfaring med rådgivning til købere af fast ejendom. Vi kan hjælpe dig med redegøre for indholdet af de mange fremmede udtryk i forbindelse med købet samt hjælpe dig med at vurdere, om der er noget i købsaftalen, du skal være særligt opmærksom på. Vi kan derudover bistå dig i forhandlingen vedrørende prisen på din nye bolig. Vi er din rådgiver, og vi har ikke samarbejder med bestemte banker, forsikringsselskaber eller ejendomsmæglere. Du kan derfor være sikker på, at vi sikrer dig den bedste uafhængige rådgivning.

Når købsaftalen er underskrevet, vil vi gennemgå handlens dokumenter. Vi vil herefter drøfte dokumenternes indhold med dig telefonisk eller ved et møde på vores kontor. Såfremt tilstandsrapporten giver anledning til nærmere undersøgelse af bestemte forhold, vil vi i samarbejde med dig lade ejendommen undersøge nærmere sammen med en håndværker. Vi vil desuden undersøge, om ejendommens servitutter, lokalplan, BBR-meddelelse eller øvrige dokumenter måtte give anledning til bemærkninger. Såfremt handelen ikke umiddelbart kan godkendes, vil vi skrive vores forbehold herom til ejendomsmægleren.

Fortrydelsesret

Når købsaftalen er underskrevet, har sælger og køber indgået en skriftlig, bindende aftale.

Køber kan dog fortryde denne aftale i op til 6 hverdage fra købers underskrift. Sælger er derimod bundet af købsaftalen og kan ikke fortryde efterfølgende.

Hvis køber ønsker at fortryde boligkøbet, uden der er indsat et advokatforbehold, koster det 1 % af købesummen. For en ejendom til kr. 2.000.000 vil det være lig med kr. 20.000, du som køber skal betale til sælgeren.

Øvrige juridiske problemstillinger vedrørende køb af fast ejendom

I forbindelse med købet kan vi desuden også rådgive dig om private anliggender vedrørende købet. Køber du hus sammen med din ugifte samlever, kan det eksempelvis være en god idé samtidigt at oprette testamente samt samejeoverenskomst.

Prisen for juridisk rådgivning er kr. 6.200 inkl. moms, såfremt sælger benytter sig af ejendomsmægler. Foregår købet uden brug af ejendomsmægler er prisen kr. 9.300 inkl. moms.

 

Hvilke dokumenter indgår?

Såfremt du ønsker at læse mere om de dokumenter, der indgår i en handel af fast ejendom, kan du læse mere her: