Forældremyndighed og samvær

Advokatfirmaet Leidesdorff & Lund ApS

Forældremyndighed

Når forældre vælger at gå hver til sit, opstår spørgsmålet om, hvor børnene skal bo. Selvom forældrene ikke længere bor sammen, er udgangspunktet stadigvæk fælles forældremyndighed. Dette indebærer, at væsentlige beslutninger vedrørende børnene - eksempelvis valg af skole - skal træffes i fællesskab.

Med os i hånden kan du være sikker på, at sagen behandles på den bedst mulige måde, og at vi tager hensyn til dit barns behov og tryghed.

Det kan dog i nogle tilfælde vise sig, at fælles forældremyndighed ikke er det bedste for barnet. Dette kan navnligt tænkes i de tilfælde, hvor forældrene ikke er i stand til at opretholde en konstruktiv dialog vedrørende barnets behov.

Bopæl og samvær

Som forældre skal man desuden tage stilling til barnets bopæl og samvær med den anden forælder. Er der ikke enighed herom, afgøres dette af Statsforvaltningen. Nogle tror fejlagtigt, at forældremyndighed og retten til samvær er det samme. Dette er ikke korrekt. Selvom man ikke har forældremyndighed, vil man i langt de fleste tilfælde stadig have ret til samvær med sit barn.

 

Skal du og din partner skilles, ønsker du mere samvær med dine børn, eller ønsker du at ændre på den nuværende forældremyndighed over jeres barn, så kontakt os for en gratis vurdering af din situation.